Ett axplock av nyheter från PS Provider
I PS Providers robotverkstad arbetar bland annat Pär och Ola med att bekämpa välfärdsbrottslighet

Automation som vapen mot välfärdsbrott

Automatiserade kontroller för att identifiera felaktiga utbetalningar och välfärdsbrott är ett av de områden som på senare tid har blivit allt viktigare för våra kommunkunder.

De digitala medarbetarnas förmåga att täppa igen glappen mellan IT-system som normalt inte kan prata direkt med varandra öppnar upp möjligheter för kontroller som går långt bortom de stickprov som annars kanske är det enda som hinns med.

Läs mer i artikeln om hur vi på PS Provider jobbar med automation som ett vapen mot välfärdsbrottslighet.

Läs mer »
Socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall (M)

Nya möjligheter med ny socialtjänstlag

“Beslut som fattas av en digital medarbetare är identiska med de som tas av en människa. Det går bara väldigt mycket snabbare.”

Den nya socialtjänstlagen skapar helt nya möjligheter till automatiserat beslutsfattande i Sveriges kommuner. I den här artikeln berättar vi mer om lagförslaget och om hur det skulle kunna öka effektiviteten i din kommun.

Läs mer »
Vigselceremoni med ljus och vigselbevis

I nöd och lust

Det senaste året har vi hjälpt två kommuner, Lerum och Helsingborg, att automatisera hela eller delar av det administrativa flödet i vigselprocessen.

Läs mer »

Ett automatiserat lärosäte

Örebro universitet rankas som ett av de 500 främsta i världen och har imponerande 15 000 studenter och 1 600 anställda. PS Provider har lett arbetet med att införa RPA-verktyget Blue Prism på lärosätet.

Läs mer »