Verksamhetsprojekt

Robotic Process Automation, Intelligent Automation & Artificial Intelligence. Hos PS Provider får du en inblick i hur ett automationsprojekt går till - från start till mål. 

Intresseanmälan Projekt

PS Provider är ett ledande bolag inom Intelligent Automation i Norden. Vår affärsidé bygger på att erbjuda våra kunder marknadens bästa helhetslösningar och konsulter inom Intelligent Automation. Genom att genomföra ett verksamhetsprojekt hos oss får du en unik inblick i hur det är att arbeta med en organisation och teknologi i absolut framkant.

Det här innebär ett projekt

Inom projektet kommer du få en enastående möjlighet att fördjupa dig i de arbetsuppgifter som intresserar just dig. PS Providers kunduppdrag är oftast kombinationer av verksamhets-, process-, system och automationsutveckling. Det är alltid kundens verksamhetsbehov som styr uppdragen inom bolaget. Du som student kommer att få en unik inblick i detta.

Verksamhetsprojekt | PS Provider
30b
Tillämpningsområden​

Digitala medarbetare håller i allt högre grad på att bli en del av vår vardag, både privat och inom arbetslivet. Tillverkningsindustrin har för länge sedan insett potentialen och använder robotar för att automatisera, effektivisera och öka kvaliteten i sina processer. Nu finns möjligheten att göra samma sak i administrativa processer, men också för mer kunskapsintensiva arbetsuppgifter, som analys och controlling.

Tänkta verksamhetsprojekt

PS Provider erbjuder studenter möjligheten att genomföra projekt inom Robotic Process Automation (RPA) och Artificiell Intelligens (AI). Här följer några tänkbara projekt.

44
Verksamhetspraktik 7

Automatisera automationen

Utvärdera verktyg för att ”spela in” en process. Verktygen har sedan förmågan att med automatik träna upp en robot som efter genomförd ”utbildning” helt självständigt kan utföra samtliga aktiviteter i processen.

Utred Artificiell Intelligens

Vad är hetast inom AI? Var ligger affärsnyttan? Vilka uppgifter kan AI ta över? Hur kan AI samverka med RPA? Ta utgångspunkt i till exempel Microsoft CoPilot, OpenAI/ChatGPT, Google, Amazon, IBM eller ledande AI-chatbottar.

Är Power Automate framtiden?

Utvärdera Microsofts RPA-verktyg Power Automate och analysera hur det står sig på marknaden – nu och i framtiden.

Så här går det till

Teknologin som har gjort detta möjligt kallas för RPA, vilket innebär att vi använder kraftfulla mjukvarurobotar för att utföra arbetsuppgifter i befintliga system. RPA är ett verktyg som hanterar och automatiserar arbetsuppgifter och processer genom att använda de befintliga gränssnitten i systemen. Mjukvarurobotarna är lätta att implementera och kan implementeras på en bråkdel av tiden som det tar att involvera till exempel den interna IT-avdelningen.

34
Studenter vid Högskolan i Halmstad i samband med slutredovisning av verksamhetsprojekt 2024.

Verksamhetsprojekt 2024

Vid slutredovisningen av 2024 års verksamhetsprojekt fick varje studentgrupp 20 minuter på sig att redovisa sina projekt och svara på frågor från publiken. De tre grupperna som hade fått sina uppdrag av PS Provider täckte in flera olika aspekter av Intelligent Automation. Alla grupperna gjorde mycket bra presentationer och vi kommer ha stor nytta av arbetet som de redovisade i sina projekt.

Stort tack för gott samarbete säger vi till:

Alva Bergehed, Almida Ericsson, Emma Nylund och Ida Johansson (RPA-kompassen: En SWOT-baserad jämförelse av RPA-verktyg)

Ludvig Johansson, Fredrik Billing, Hieu Tran och Oliver Anic (AI och RPA i samspel)

Felix Ljungborg, Mattias Pettersson, John Nilsson och Viktor Mitt Persson (Robotik, framtidens metodik)

karriär
pil-forward

Verksamhetsprojekt på PS Provider 2025

PS Provider har ett väl utvecklat samarbete med Högskolan i Halmstad. Många studenter har en stark relation till oss, bland annat genom verksamhetsprojekt, praktikplatser & PS Providers årliga stipendium för bästa uppsats i Informatik. Ett stort antal studenter har dessutom efter sin examen blivit en del av vårt team på PS Provider.

Tekniken vi använder i våra produkter ligger alltid i framkant. Därför handplockas de flesta av våra anställda direkt från utbildningar som tex Affärssystemprogrammet på Högskolan i Halmstad, eftersom det är i dessa program den nödvändiga kunskapen finns. Sedan 2017 har 17 elever från Affärssystem-programmet anställts av PS Provider, och fler lär det bli.

Är du intresserad av att göra ditt verksamhetsprojekt på PS Provider 2025? Vill du lära dig att använda den absolut senaste tekniken inom automation? Skicka din ansökan redan idag!